Santuari

Apartaments. Allotjament al Santuari del Miracle, Solsone`s

Monestir, Casa Gran i Casa d’Espiritualitat

Els altres edificis que formen part del Santuari són el Monestir, la Casa Gran i la Casa d’Espiritualitat. Fa més de 100 anys que la comunitat benedictina de Montserrat té cura del Santuari i en porta la gestió.


Monestir

A finals del segle XIX el bisbe de Solsona, Ramon Riu, demanà al monestir de Montserrat que establís una comunitat religiosa al Miracle. S’arribà a un acord amb l’abat Josep Deàs i s’inicià la construcció del monestir el 1899. La primera comunitat s’hi establí el primer de setembre del 1901. I encara avui és la comunitat benedictina de Montserrat la que té cura d’aquest santuari i en porta tota la gestió.

Durant la guerra del 1936-1939 la comunitat monàstica es dispersà i el recinte fou convertit en hospital.

Informació dels serveis religiosos.
Web: santuarielmiracle.com
Tel.: 973 480 002
E-mail: santuari@santuarielmiracle.com

La comunitat benedictina de Montserrat té cura d’aquest santuari i en porta la gestió. La primera comunitat s’hi establí el setembre de 1901.

  • ©Ramon Ribera

prev

Casa Gran

L’alberg anomenat “Casa Gran”, servia d’allotjament de pelegrins i viatgers. És un edifici construït en èpoques diverses, des del segle XVI fins al XVIII. Es tracta d’un exponent magnífic d’edifici renaixentista civil amb ampliacions de l’època barroca. Avui, i malgrat que molts elements esperen ser restaurats, allotja les instal·lacions municipals de Riner, els espais culturals d’exposicions, i els serveis de botiga, cafeteria, restaurant i Oficina de Turisme

  • ©David Guitart

  • ©David Guitart

prev

Casa d’Espiritualitat

L’edifici de la Casa d’Espiritualitat es va construir el 1935 amb la funció d’Hotel. Va ser el 1980 quan es va reconvertir en Casa d’Espiritualitat. Acull les persones que, individualment o en grup, cerquen un ambient de pau, de reflexió, de silenci i de pregària; si ho desitgen poden compartir les celebracions litúrgiques amb la comunitat monàstica.

En un ambient senzill, però acollidor, ofereix 12 habitacions dobles i 28 individuals amb bany complet, algunes adaptades per a minusvàlids.
Disposa de quatre sales per a reunions, oratori, calefacció i ascensor.

Per a més informació, visiteu el web o contacteu al tel. 973 291 699 o a l’e-mail: associacio.casespi.miracle@gmail.com